Golden Gate Bridge, Sausalito og hjemturen

Guide til San Francisco

Nu kan det godt være at jeg kun har boet her i 3 måneder, og at jeg derfor ikke ved alverdens ting om San Francisco. Men, jeg kan vel godt sige hvad jeg synes er værd at se i San Francisco alligevel. Derfor vil jeg her, som en afslutning på mit ophold i denne fantastiske by, lave en oversigt over de fede steder man skal se hvis man skal til San Francisco.

San Francisco er delt ind i ret mange kvarterer – det er København også, men der er meget mere forskel på kvartererne her, og grænserne mellem dem er ret tydelige… eller nogle steder er de. Jeg bor f.eks lige mellem Mission og Castro. Mission er det Mexicanske kvarter, og Castro er byens Gay-district. Og grænserne mellem byens financial district og Chinatown er også en tydelig overgang.

image

Kan godt mærke at det her bliver et rigtig langt indlæg, så hold ud!


Hvad skal man se i de forskellige områder:

#1 Mission

Engang var Mission det mexicanske kvarter, og nu er det blevet mere hipt, og det mexicanske kvarter er blevet mindre, men det er der skam stadig. På 24th st fra Valencia st og mod øst, er det som det “gamle” Mission.

Valencia St skal man også opleve, her er der fede butikker og restauranter. Det bedste Kaffested er Four Barrel Coffee – her maler og rister de selv bønnerne, og det er i selve butikken, så man kan sidde og nyde sin kaffe mens man ser bønnerne blive ristet.

Clarion Alley er også et must. Det er en sidegade til Valencia st. og er fyldt med vægmalerier af alle slags!

#2 Castro

Castro er bøssekvarteret! Og det er fabulous! I midten af castro er der et fodgængerfelt med regnbuefarverne som jo symboliserer venlighed overfor homoseksualitet. Regnbueflaget af Gilbert Baker blafrede desuden første gang under “the San Francisco Gay and Lesbian Freedom Day Parade” den 25. juni 1978.

Er man i Castro, skal man tage til Castro Theatre og finde réveille coffee som ligger på 18th street lige ved Castro st.

#3 Chinatown

Chinatown i San Francisco er den største Chinatown undenfor asien. Her skal man finde Stockton st. og alle de sjove butikker med underligt mad og flot tøj!

#4 Japan Town

I Japantown kan man finde det japaske shoppingcenter – det er ret sjovt at se. Der er mange anime-butikker, og man skal helt sikkert smutte forbi et japansk supermarked når man er der.

#5 Haight Ashbury

Find Haight street. Det er altså en af byens mest interessante gader. Jeg vil sige at Haight street er lidt ligesom Istedgade er blevet. Hippe butikker, gode cafeer, skæve sekvenser. Der lugter lidt af hash på hvert gadehjørne, men vi er jo også i Californien. Helt nede mod Golden Gate park ligger en sjov butik der sælger plader, den er kæmpe stor og er virkelig en besøg værd.

#6 Pacific Heights

Her oppe ligger de fede huse. Fillmore street i Pacific Heights kvarteret er rigtig fed! Fyldt med lækre caféer og gode butikker. Der er en fantastisk udsigt hvis man går op til Fillmore & Broadway. Herfra kan man se vandet og ned til Marina District. Har man lyst til at finde den dyreste villa i San Francisco, er det også på Broadway

#7 Marina

Nede i Marina District er der fladt, og meget hyggeligt. Der sker ikke det store, men man kan gå ned til vandet og se golden Gate (på afstand). Ellers kan man tage et smut forbi Palace of Fine arts som ligger mellem Marina Og Presidio.

#8 Presidio

Ved udkanten af Presidio finder du Golden Gate Bridge. Det er byens kendetegn, den røde bro skal ses! Og jeg synes også den skal krydses. har man ikke en cykel selv, så kan man leje cykler rigtig mange steder. Der er tandemcykler, 3-personerstandemcykler, enkeltcykler, osv osv. Og det er altså en rigtig smuk tur hvis man kører fra Fisherman’s Wharf ved North Beach langs vandet og over broen.

#9 Financial District

Har er alle højhusene og folk i jakkesæt eller stilletter. Helt nede for enden af Market street finder du The Ferry Building. Og denne gamle færgebygning hvor der sejler både ind og ud hele dagen er også et markedsted. Lidt ligesom torvehallerne – eller i hvert fald det tætteste man kommer på det. Og når man har været der, kan man gå ud på en af molerne og se byen og Oakland Bay bridge.

#10 Sunset

Jeg ved desværre ikke vildt meget om Sunset District, men jeg ved at man kan finde de flotte Tiled steps. Meget lange trapper hvor trinene på de lodrette sider er pyntet med billeder af mosaik.

#11 Golden gate

Golden Gate Parken er helt vildt stor. Og jeg har slet ikke nået at se det hele… Desværre. I parken ligger blandt andet De Young museet som jeg er vild med, fordi det har et udsigtstårn, og derudover er det en botanisk have, en Japansk tehave og meget, meget mere. Om søndagen lukker de vidst nok parken for biler, så man frit kan stå på rulleskøjter eller hvad man har lyst til.

#12 Seacliff

Ved Seacliff ligger Sutro Baths og Lands End. Sutro baths er ruinerne af en gammel badeanstalt og ligger ude til stillehavet. derefter kan man gå på stierne i Lands End og få udsigten af Golden Gate Bridge. Og så kan man jo lige tage et smut forbi museet Legion of Honor, når man alligevel er der – hvis man ikke vil gå ind, er museet også rigtig flot udefra (der er gratis entre på dette museum 2. tirsdag hver måned).

#13 Twin Peaks

Bare gør det.. Om det er en gåtur op ad den stejle bakke eller, på en anden måde du kommer derop, så gør det. Det er flot uanset om det er dag eller nat, for man kan se hele byen.

#14 North Beach

I north beach kan du finde gode restauranter og caféer og så kan du finde Coit tower, som også er et besøg værd. Oppe i Coit tower ser man byen fra en anden vinkel, og samtidigt kan man også se Golden Gate Bridge og Oakland Bay Bridge.

#15 Alcatraz

Den eneste ting jeg ikke kan skrive noget om, fordi jeg ikke har været der… 3 måneder i San Francisco, og jeg når ikke Alcatraz… Jeg er virkelig ked af ikke at have været der, men det må blive næste gang.

#16 Downtown

Union square er center for downtown San Francisco – eller det ville jeg i hvert fald sige. Her kører de maget gamle sporvogne. Har man lyst til en sjov udsigt kan man også finde glaselevatorerne i Westin St. Francis hotel, og se hele byen. Ellers er union Square Shopping distriktet i san francisco.

Andre tips:

  • Man kan få godt rugbrød i bageren The Mill,  736 Divisadero St
  • Tag Til Tartine Bakery på hjørnet af 18th street & Guerrero st.
  • Tag til Lombart street

Skærmbillede 2015-12-01 kl. 00.11.00

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Golden Gate Bridge, Sausalito og hjemturen